Bul-Original

Steunkousen

Foto

Waarom steunkousen dragen?
Steeds meer mensen, zowel jong als oud, krijgen last van hun benen. Dit kan komen door een slechte doorbloeding, vocht vasthouden, erfelijkheid, etc.

Spataderen in de benen komt viermaal vaker voor bij vrouwen dan bij mannen en komt meestal voor bij mensen van boven middelbare leeftijd of bij mensen die veel staan. Ook wel etalagebenen genoemd. Zwangere vrouwen hebben ook een grotere kans op het krijgen van spataderen.

Wat is het effect van steunkousen!
U draagt steunkousen niet zonder functie. Door het speciale drukverloop van de kous wordt de werking van de kuitspierpomp optimaal ondersteund. Hierdoor verbeterd de afvoer van bloed en vocht uit de benen.

Dit betekend dat u door steunkousen:

  • minder klachten heeft
  • minder kans op (nieuwe) trombose loopt
  • minder kans loopt op nieuwe spataders
  • minder last heeft van zwelling van het been door bijv. vochtophoping
  • minder snel huidproblemen krijgt aan het been

Door het dragen van steunkousen kunt u dus de problemen aan uw benen voorkomen en verminderen.


Wat is er dan eigenlijk aan de hand bij spataderen?


Via de slagaderen stroomt het bloed van het hart naar de benen en wordt dan teruggevoerd via de aderen (of venen). Bij mensen met spataderen functioneren deze beenaderen onvoldoende en ten gevolge van deze verstoorde bloedafvoer ontstaat stuwing in deze venen. Gevolg hiervan is verhoogde bloeddruk in het veneuze systeem, veneuze hypertensie genoemd. Het is de oorzaak van alle symptomen van chronische veneuze insufficiëntie.
 
Overdag geproduceerde afvalstoffen worden dus onvoldoende afgevoerd waardoor hinderlijke klachten met name krampen, jeuk en vermoeide of rusteloze benen worden veroorzaakt. Probleem is dat de klachten vaak worden onderschat daar er in de beginfase nog nauwelijks zichtbare afwijkingen (spataderen) aanwezig zijn. Op de duur echter is er niet meer alleen het cosmetisch aspect met zichtbare spataderen aan de orde maar treedt er door de veneuze hypertensie teveel vocht uit de vaten; er ontstaat dan vochtophoping rond de enkels, het veneuze oedeem.


ga naar producten steunkousen>>