1-3-2007
 
Van ‘Sokkenschuur’ naar socks 'nmore
Donderdag 1 maart 2007 was het zover. Er was een eind gekomen aan een periode van vier weken, waarin het pand Oerlesestraat 186 te Tilburg omgebouwd werd tot ‘socks 'nmore’, een schitterende winkel in kousen, sokken en ondergoed. Eigenaresse Angelique Henskens, die op 19-8-2003 in een veredeld schuurtje achter haar woning in de Danie Theronstraat te Tilburg De Sokkenschuur begon, is erg blij met deze nieuwe start in een nieuw en veel ruimer pand.

Reacties gepubliceerd in verschillende dag en weekbladen.

 
De Sokkenschuur
Met het vertrek van de sokkenwinkel uit de Trouwlaan in Tilburg ontstond er destijds een gat in de sokkenmarkt voor wat het zuidelijk deel van Tilburg betrof. Angelique Henskens zag toen kansen om haar droom, een klein winkeltje in beenmode en ondergoed, te verwezenlijken. In een veredeld schuurtje van 25 m² achter haar woning in de Danie Theronstraat opende zij op 19 augustus 2003 ‘De Sokkenschuur’. De Sokkenschuur was bij veel mensen in Tilburg en daarbuiten een begrip, vertelt Angelique . “Ik ben de Sokkenschuur in 2003 gestart in de schuur achter ons huis. Op een oppervlakte van 25 m² verkocht ik met name sokken en nog een klein beetje ondergoed.” De winkel bleek een groot succes, maar de ruimte te klein. “Mensen waren enthousiast en vroegen naar speciale artikelen. Maar ik kon vanwege ruimtegebrek het assortiment niet uitbreiden. Dus besloot ik naar dit pand te verhuizen”, zegt Angelique. De nieuwe zaak biedt met zijn 150 m² genoeg ruimte voor een uitgebreid assortiment aan sokken, panty’s en ondermode. Het gedeelte waar ondermode wordt verkocht is gescheiden van het deel waar de sokken worden verkocht. “Dat geeft klanten toch een beetje privacy als ze bijvoorbeeld een nieuwe slip of een nieuwe BH willen kopen.”, aldus Angelique. Het belangrijkste ondermode-merk dat socks ’nmore verkoopt is HL Tricot. Sokken zijn er onder meer van de merken Hudson, Mexx en Burlington. Jarenlang wisten veel klanten de weg naar dit gezellig en gemoedelijk winkeltje te vinden. De zaak groeide echter uit zijn jasje. Het werd steeds moeilijker om de alsmaar groter wordende collecties te presenteren. Vandaar dat Angelique ging uitzien naar een ander en groter pand. En dit pand werd gevonden aan de Oerlesestraat 186, maar amper 75 meter verwijderd van de oude vertrouwde ‘Sokkenschuur’. In vier weken tijd werd dit pand omgetoverd tot een schitterende winkel met een oppervlakte van 150 m². Angelique heeft hier per 1 maart 2007 een nieuwe start gemaakt. “En bij een nieuwe start hoort een nieuwe huisstijl en een nieuwe naam”, aldus Angelique. Vandaar de nieuwe naam ‘socks 'nmore’.

socks 'nmore
Wel een nieuwe naam, maar de gemoedelijkheid, gastvrijheid, het persoonlijk advies en de klantvriendelijkheid blijven”, laat Angelique ons weten. En ook blijft bij haar gelden “niet goed, geld terug”. “En als de klant naar iets vraagt wat we niet in ons assortiment hebben, dan gaan we er voor zorgen dat we dat krijgen. En breng gerust ook je kleding mee om daar de best passende sok, maillot, of panty bij te zoeken. In de regio Tilburg is het zelfs mogelijk om uw aankopen door ons thuis te laten bezorgen”. Geen wonder dat een vrouw met zo’n ondernemersgeest een zo’n succesvolle zaak heeft opgebouwd.
 
Het assortiment
Door het grotere winkeloppervlak is Angelique in staat een groter assortiment ondermode te presenteren voor zowel kinderen, dames als heren. Met name mag hier het van oudsher bekende merk HL Tricot (Holland Tricot) genoemd worden, dat lange tijd uit de winkelschappen was verdwenen, maar nu in Tilburg bij ‘socks ’nmore’ in ieder geval weer verkrijgbaar is, zowel de klassieke als de moderne lijn. Verder is er een groot assortiment sokken en panty’s te koop van o.a. de merken Burlington, Filodoro, Kunert en Levée. Voor iedere portemonnee is er wel iets te vinden. En ook aan de klanten met een maatje meer is gedacht. Speciaal voor hen is de collectie uitgebreid met diverse soorten panty’s, kniekousjes, halterloze kousen en ondermode tot maat 62.Op het gebied van gezondheidsartikelen beschikt ‘socks 'nmore’ over o.a. steunpanty’s, steunkniekousen en sokken voor over een prothese.
 
Advies
Voorop staat bij socks ’nmore de persoonlijke benadering van de klant. “Bij veel winkels moet je het toch een beetje zelf uitzoeken”, vindt Angelique. “Wij willen de klant graag persoonlijk helpen en van advies voorzien.” Ook wordt geprobeerd het assortiment steeds aan te passen aan de wensen van de klant. Als iemand een artikel mist in de winkel, wordt dat ingekocht. En is een artikel niet voorradig, dan wordt het bij de klant thuisbezorgd zodra het binnen is. Verder hanteert socks ’nmore het principe ‘Niet goed, geld terug’.
 
Openingsactie
Vanwege de opening van haar nieuwe zaak heeft Angelique een bijzondere actie bedacht. Gedurende de hele maand maart ontvangt elke klant bij inlevering van vier paar oude sokken (“Liefst van de waslijn halen”, vertrouwt Angelique ons nog toe) een korting van 5 euro bij een minimale besteding van 12,50 euro. Uw oude sokken zijn dus geld waard!
  
 
19-08-2003
 
Sokkenschuur zet sokkentraditie op Korvel voort

 
Even leek het erop dat korvel een van haar tradities zou verliezen, want sokkenspeciaalzaak Meijers aan de trouwlaan sloot haar deuren. Voor Angelique Henskens was deze sluiting aanleiding om zelf een sokkenwinkel te beginnen. En zo is, met kundige hulp van de familie Meijers, De Sokkenschuur tot leven gebracht. U vindt deze zaak op de Danie Theronstraat 34 te Tilburg. De sokkenschuur biedt u een zeer uitgebreid assortiment kwaliteitssokken voor een aantrekkelijke prijs. U heeft keus uit vele merken zoals Mexx, Hudson, Kunert, Teckel, Basset, Filodoro en Yellow Moon. Maar, u kunt hier ook terecht voor kinderondergoed en kinderpyjama’s, vanaf maat 104. En ook dames- en herenondergoed is in het assortiment opgenomen. “Bij het opzetten van de Sokkenschuur heb ik veel hulp van de familie Meijers gehad”, vertelt eigenaresse Angelique Henskens. “Zij hebben mij geadviseerd bij het samenstellen van het assortiment en hebben mij nuttige tips gegeven wat  betreft de winkelinrichting.

Assortiment
Het assortiment van De Sokkenschuur is haast gelijk aan die van de Firma Meijers. Naast kinderpyjama’s en kinderondergoed, beschikt deze zaak ook over dames- en herenondergoed. “De herencollectie bestaat nu nog vooral uit boxershorts, maar eind deze maand wordt dit aangevuld met casual slips en hemden”, legt Angelique uit. “Dit geldt ook voor het damesondergoed; eind augustus verwacht ik alle artikelen binnen te hebben”. Het damesondergoed bestaat uit slips en strings (geen lingerie) in de maten S tot en met XL. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. Maar het hoofditem van het assortiment is toch wel sokken. Zowel voor baby’s en kinderen als voor dames en heren, biedt De Sokkenschuur een zeer gevarieerd aanbod. Of u nu op zoek bent naar casual sokken of naar exclusieve sokken; De Sokkenschuur heeft het. En, omdat de winkel niet zo groot is, kunt u altijd rekenen op een kundig advies in een gezellige sfeer.  Bovendien heeft De Sokkenschuur deze maand voor elke klant een leuke, gratis attentie. De Sokkenschuur ligt op de Danie Theronstraat. Deze bereikt u door vanaf het korvelplein de Oerlesestraat in te rijden, vervolgens gaat u twee maal rechtsaf en dan gelijk weer links. “De Sokkenschuur ligt achter ons woonhuis”, vertelt Angelique. “Doordat ik geen winkelpand hoef te huren, kan ik alle producten tegen een scherpe prijs aanbieden”. De winkel beschikt over 30m2 verkoopvloer en is daarmee iets groter dan het vroegere pand van Kousen Meijers. Het pand ligt op een hoek en beschikt aan weerszijden over gratis parkeerplaatsen. “Parkeren is hier geen enkel probleem”, zegt Angelique. De Sokkenschuur is open van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.